til top
Bestill katalog
Bestill katalog
  • Drømmen som ble til virkelighet
  • Drømmen som ble til virkelighet
  • Drømmen som ble til virkelighet

Drømmen som ble til virkelighet

Lokale nyheter / 22.02.2024

Marit og Ole Fredrik vokste begge opp i nærheten av Tenvik og bygde til slutt hus bakenfor foreldrene og barndoms-hjemmet til Ole Fredrik. Da de fikk muligheten til å ta over huset som lå i forkant var de ikke i tvil, heller ikke om at de skulle samarbeide med Mesterhus Tønsberg om bygging igjen.

«Vi tok oss god tid og dro mye rundt for å se på ulike hus, for å finne det vi ville ha», forteller Marit når vi spør om hvordan de gikk frem for å bygge drømmehuset. Det var aldri snakk om et hus ut av katalogen, Marit og Ole Fredrik ønsket seg et hus som passet i terrenget og som ville få mest ut av den flotte utsikten. Huset ble derfor tegnet i samarbeid med Mesterhus Tønsberg sine egne arkitekter. Byggmester Rasmussen og Skjelbred fikk de anbefalt av noen naboer.

En helt unik stålkonstruksjon

De fikk kontakt med Leif-Erik, en av kunderådgiverne hos Mesterhus Tønsberg, og får ikke skrytt nok av han. «Han fikk til det vi drømte om og var en fantastisk rådgiver. Vi synes det var trist at ikke han kunne være med gjennom hele prosessen», sier Ole Fredrik og legger til at de hadde noen sære ting de ønsket seg. I stuen er det høyt under taket, men ikke en støttestolpe er å se. «Det er en helt unik stålkonstruksjon, og de få stolpene som er, er gjemt i veggene» forteller han videre.

For å hindre romklang, så er det lagt lyddempende plater i taket med små hull i. «Det må hvert fall være et par titusen hull i taket her, og maleren malte inni hvert enkelt hull for hånd. Rene Michelangelo» skryter Marit.

Et annet ønske, var å dele det store allrommet med peis. Her fant de, i samarbeid med Mesterhus Tønsberg, en lekker løsning som de er veldig fornøyd med. Peisen skaper intimitet i et ellers stort rom, uten at den blokkerer noe av utsikten!

Langs den ene langveggen av huset er det nesten bare vinduer som viser den flotte sjøutsikten, mens den andre har mindre, slik at de er godt skjermet for innsyn fra veien.

«Vi har jo selv bodd bak her i mange år og vet hva man kan se og ikke. Med så mange vinduer på en side får vi nok lys, så selv om arkitekten hadde tegnet inn et ekstra vindu i stua mot veien valgte vi å fjerne det», forteller de.

«Å bli kjent med kunden og vite hva som er viktig for dem, er jo kjernen i min jobb. Alle kunder har ulike ønsker og behov, og det er viktig for meg å være lydhør for å kunne skreddersy en løsning for dem.» forklarer Leif-Erik.

Trappen var også opprinnelig tegnet annerledes, men i starten av prosessen så de at snekkerne hadde laget en egen trapp og likte bedre måten den var plassert på. Øystein Davidsen, snekkeren de hadde mest med å gjøre hos Rasmussen og Skjelbred, høster også mye skryt av paret. «Da Leif Erik ga stafettpinnen videre til byggmesteren var vi litt nervøse, men for en oppfølging vi fikk videre! Øystein var helt fremragende, både i fagfeltet sitt og ovenfor oss. Fulgte oss opp om det var kveld, helg eller gjaldt andre fagfelt. Han tok vare på alle på byggeplassen. Vi var faktisk her nede nesten hver kveld og ryddet for snekkerne. Vi ville bidra med noe og ønsket at de skulle trives på jobb. Da presterer man oftest godt også», forteller Ole Fredrik.

Snekker Øystein er storfornøyd med samarbeidet.

«Marit og Ole Fredrik ga oss tillit fra første dag, de var åpne for innspill og gode løsninger og ønsket å sette sitt eget preg på huset. Slike utfordringer liker vi godt og gjør det ekstra gøy å gå på jobb!»

Samarbeidspartnerne til Mesterhus Tønsberg gjorde også inntrykk. Gulv og fliser viste seg å være de vanskeligste valgene, og da var jentene på Fagflis til stor hjelp. Det samme var Kai fra Terjesen og Tone fra malerfirma Wagner & Co. Her fikk de tips om å male taket på soverommet i mørk farge, slik som på veggene. «God service over hele linja», sier de og smiler.

Det blir som avtalt

Paret forteller at det morsomste har vært å kose seg sammen mens de har holdt på å planlegge. I 3 år har de innhentet inspirasjon fra kjøreturer og Pinterest, og å se at det de har drømt om så lenge bli til er kjempegøy. «Vi koser oss hver eneste dag!».

Paret anbefaler å bruke god tid, kikke på muligheter og hente inspirasjon. De er spesielt fornøyde med valget om en totalleverandør. «Mesterhus Tønsberg leverer det de lover. Vi har allerede anbefalt de videre til andre. De er ryddige hele veien, så vi har følt oss veldig trygge. Det er så mange valg, veldig mange flere enn man tror. Alle detaljer ble diskutert med Leif Erik og vi fant løsninger på alt.»

Leif-Erik sitter igjen med den samme gode følelsen etter avsluttet prosjekt. «Det er veldig hyggelig å høre at kunden er fornøyd, rådgivning er spennende og stimulerende og helt klart en veldig viktig del av min jobb. Å få være med på å realisere HUSDRØMMEN for Marit og Ole Fredrik er jo helt fantastisk! Deres ønsker og idéer kombinert med våre tanker og løsninger, ble det beste resultatet. Kataloghus er blitt mer et utgangspunkt, enn en ferdig tegning og de aller fleste husene vi bygger i dag er spesialtilpasset. Det behøver ikke koste mer heller», avslutter Leif-Erik Østhagen.